Podeli vest

Apple želi da prelazak sa iPhone-a na Android pametni telefon učini lakšim za korišćenje u EU sledeće godine. Grupa je ovo objavila kao deo implementacije zahteva DMA (Zakon o digitalnim tržištima).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay

Odgovarajuće rešenje trebalo bi da bude dostupno na jesen 2025. godine. Trenutno postoji Google aplikacija za prelazak sa iPhone-a na Android, ali se neke vrste podataka ne prenose.

Krajem ove ili početkom sledeće godine grupa želi da omogući prenos relevantnih podataka iz jednog veb pretraživača u drugi na istom uređaju. DMA takođe predviđa veću konkurenciju u veb pretraživačima.

Od četvrtka su u EU na snazi stroža pravila za velike onlajn platforme. Evropska komisija je do sada identifikovala 22 usluge iz šest kompanija kao takozvane „čuvare vrata“ na koje se primenjuju novi zahtevi. 

Nije iznenađujuće da su pogođeni američki tehnološki giganti Apple, Amazon, Microsoft, Google roditelj Alphabet i Fejsbuk grupa Meta. Na listu se našla i video aplikacija Tiktok kompanije Bitedance, koja izvorno dolazi iz Kine. Zahtevi uključuju, između ostalog, da „čuvari vrata“ ne smeju da daju prednost sopstvenim uslugama u odnosu na ponude konkurenata.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: