Podeli vest

Danas, 30. juna, ističe zakonski rok za dostavljanje dokumentacije uz finansijske izveštaje, saopštila je Agencija za privredne registre (APR).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BIZNIS SAJT
Foto: Pixabay

Kako se navodi, obveznici revizije, čiji je redovan godišnji finansijski izveštaj javno objavljen kao potpun i računski tačan, dokumentaciju dostavljaju kreiranjem novog zahteva “Dokumentacija uz RGFI”, putem posebnog informacionog sistema Agencije za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja.

Ukoliko su vršene izmene u odnosu na javno objavljen izveštaj, dokumentacija se dostavlja putem zahteva “Korigovani RGFI sa dokumentacijom”.

APR podseća da je podnošenje navedenih zahteva moguće i po isteku zakonskog roka, a najkasnije do kraja 2023. godine, s tim da je u tom slučaju neophodno platiti dodatnu naknadu usled neblagovremenog dostavljanja izveštaja.

Obveznici revizije koji nisu postupili po javno objavljenom “Obaveštenju o nedostacima” – usled čega im je redovan godišnji finansijski izveštaj javno objavljen kao nepotpun i računski netačan ili je javno objavljena informacija da izveštaj ne može biti objavljen usled neplaćene naknade – imaju mogućnost da najkasnije do kraja godine dostave potpun i računski tačan izveštaj zajedno sa dokumentacijom, putem zahteva 2RGFI i dokumentacija”.

U tom slučaju, navodi APR, plaća se uvećana naknada usled kašnjenja u dostavljanju RGFI, odnosno dokumentacije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: