U Kragujevcu danas počinje 14. izdanje Arsenal fest, jednog od najvećih muzičkih događaja u ovom delu Evrope, koji se organizuje od 2011. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

MUZIKA KONCERT
Foto: Shutterstock ilustracija

Festival, koji će i ove godine okupiti neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice, biće priređen na tri bine u prostoru “Kneževog arsenala”: Main Stage-u, Garden Stage-u i Explosive Stage-u. Kada je reč o „najzvučnijim“ imenima, prve večeri festivala, na Main Stage-u, od 23.20 nastupiće američki bend Dogstar, u kome bas gitaru svira Kijanu Rivs, glumačka zvezda Holivuda.

Rivs sa kolegama iz benda dolazi u Kragujevac posle nastupa u Zagrebu. Pre benda Dogstar, na istoj sceni, od 21.40, sviraće Partibrejkersi. U petak, drugog dana festivala, takođe na Main Stage-u, od 21.40, sviraće “Bijelo dugme”. Koncert je deo turneje kojom bend obeležava 50 godina od osnivanja. Kako je najavljeno, uz Gorana Bregovića, hitove “Bijelog dugmeta” izvodiće i dvojica od trojice nekadašnjih pevača ove legendarne jugoslovenske grupe – Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović.

Poslednje večeri festivala, u subotu, na Main stage-u, od 21.30, nastupiće Zdravko Čolić, koji će svoje najpoznatije pesme izvesti u potpuno novom aranžmanu, u pratnji simfonijskog orkestra. Karte za Čolićev koncert već su odavno rasprodate. Listu izvođača koji će zabavljati publiku, upotpunjuju i: Asian dub foundation, Brkovi, Vuk Vukajlović, Forever Storm, Lipov Loud, Tago Mago, Lufthansa, Keni nije mrtav, Jarboli, Grand_Mess, Svemirko, Ničim izazvan, Marco White B2B Goranche, Tijamara, Nemax, Petar Dundov, Nouvelle Vague, Coby, Lil Pump, Oathbringer, Gajbraš T., Dante, Steffan, Njezz, Miki Radojević i bend, Jet Vesper, Vojko V, Bad daughter, Mortal Kombat, Ritam nereda, Rouzi, Mimi Mercedez, Petrovitz YU, Tijana Kabić, Nexie, Musumeci, Kristijan Molnar, Circa Waves, Palaye Royale, Sivert Hoyem, Goblini, Mali demon, Kruz Roudi, Zhiva, Nik West, Iva Lorens, Despite The Noise, Savršeni marginalci, E-Play, Z++, Letu štuke, Sale Janković B2B Hunckie, Mancha B2B Mark Panic, Luton, Ian Pooley i Wise D & Kobe. Festival će tradicionalno će biti priređen u prostoru “Kneževog arsenala” – spomeniku našoj industrijskoj tradiciji, u kome je, početkom rada Topolivnice, 1853. godine začeta srpska industrija.

U skladu sa tim je i slogan ovogodišnjeg “Arsenal Festa”, koji glasi “Arsenal svetla!” i posvećen je jubileju – 140. godini od kada je na prostoru “Kneževog arsenala” zasijala prva sijalica na Balkanu. Inače, najavljen je dolazak velikog broja poklonika festivala iz celog regiona.

U Kragujevcu su popunjeni svi smeštajni kapaciteti, a zbog ogromne potražnje cene prenoćišta su vrtoglavo porasle, čak i do 15.000 dinara za noć! Oni koji nisu uspeli da obezbede krevet, preskupo im je noćenje u hotelima i hostelima, ili su, pak, jednostavno – avanturisti, i ove godine imaju priliku da pod šatorom odsedaju u Arsenal Kampu, koji je će biti postavljen pored Stadiona “Čika Dača”, a smeštaj u kampu za tri dana košta 1.500 dinara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: