Podeli vest

Na mestu pada aviona nisu pronađeni opasni materijali, izjavio je danas predstavnik za štampu Vatrogasne službe Janis Artofios.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

grčka
Foto: Pixabay

Tokom istrage sprovedene na mestu pada ukrajinskog aviona Antonov An-12BK kod grada Kavala na severu Grčke, nisu pronađeni opasni materijali, izjavio je danas predstavnik za štampu Vatrogasne službe Janis Artofios.

On je na konferenciji za novinare rekao i da je jedno telo pronađeno, a drugo identifikovano, preneo je grčki list “Katimerini”.

“Druga faza je počela. Pripadnici vojske i 30 vatrogasaca formiraće bezbedne prolaze za transport i dekontaminaciju tela”, istakao je Artofios.

I gradonačelnik opštine Pangea, kojoj pripadaju dva sela u blizini nesreće, Filipos Anastasijadis izjavio je da bela supstanca nepoznatog porekla koja je otkrivena u zoni pada letelice nije radioaktivan ili biološki materijal opasan po zdravlje ljudi.

Naveo je da je to zaključak istrage koju su sproveli službenici specijalne nuklearno-biološko-hemijske odbrambene kompanije GETE koji su stigli iz Atine.

Ova činjenica otvara put za pristup telima osmočlane posade aviona, koja će biti odvezena na veštačenje u Komotini, odakle će biti predata diplomatskim predstavnicima Ukrajine u Grčkoj.

U isto vreme, timovi bataljona za deminiranje nastavljaju težak zadatak lociranja municije koja je rasuta oko olupine aviona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: