Podeli vest

Astronaute je zagrljajem i rukovanjem dočekao četvoročlani tim koji će zameniti, tri Amerikanca i nemački kolega iz ESA, koji će završiti svoju misiju sledeće nedelje

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

astronauti
Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux

Četiri astronauta, tri iz NASA i jedan iz Evropske svemirske agencije (ESA), uspešno su stigli na Međunarodnu svemirsku stanicu (MS S), prenosi Rojters.

Pristajanje kapsule “Crew Dragon” u sredu, sa četvoro astronauta, troje Amerikanaca i jednom Italijankom, za manje od 16 sati nakon lansiranja iz NASA svemirskog centra Kenedi u Kejp Kanaveralu na Floridi, predstavlja jedan od najbržih letova rakete “SpaceX” Ilona Maska do MS S od poletanja do pristajanja, prema sajtu NASA navodi britanska agencija.

Astronaute je zagrljajem i rukovanjem dočekao četvoročlani tim koji će zameniti, tri Amerikanca i nemački kolega iz ESA, koji će završiti svoju misiju sledeće nedelje.

Trojica ruskih kosmonauta koji trenutno borave na Međunarodnoj svemirskoj stanici, i koji se spremaju za šetnju svemirom danas, nisu bili prisutni na dočeku, prenosi Rojters.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: