Podeli vest

Profit kineske kompanije Bajtdens, vlasnika platforme Tiktok, je u 2023. porastao za 60 odsto i tako nadmašio rast glavnih kineskih tehnoloških konkurenata kao što su Tensent i Alibaba.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tik tok
Foto: Tanjug/AP Photo/Damian Dovarganes, File

Zarada pre kamata, poreza na dobit i amortizacije (EBITDA) firme Bajtdens skočila je sa oko 25 milijardi dolara u 2022. godini na više od 40 milijardi dolara u 2023. godini, prema anonimnim upućenim izvorima agencije Blumeberg.

Prema istim izvorima, Bajtdens je prošle godine takođe povećao prihod sa 80 milijardi dolara u 2022. na skoro 120 milijardi dolara u 2023.

Rezulatati pokazuju da je Bajtdens prvi put pretekao konkurentsku kinesku kompaniju Tensent, kako po prihodu, tako i po profitu, pošto je iskoristio svoje popularne platforme za kratke video zapise kako bi se proširio na međunarodnu onlajn trgovinu i održao svoju globalnu popularnost.

Interni podaci Bajtdensa nisu zvanično potvrđeni, ali oni sugerišu da je kompanija postala jedan od najbrže rastućih svetskih tehnoloških giganata u 2023.

TIKTOK RAZVIJA NOVU APLIKACIJU KOJA ĆE BITI KONKURENCIJA INSTAGRAMU

Platforma Tiktok planira da objavi novu aplikaciju za deljenje fotografija koja je po funkcionalnosti slična društvenoj mreži Instagram.

Kompanija je već poslala obaveštenja nekim korisnicima o lansiranju novog proizvoda pod nazivom Tiktok nouts (TikTok Notes), prenosi portal Teh kranč.

U saopštenju se kaže da kompanija uskoro pokreće “novu aplikaciju za objave sa fotografijama” i da će se postojeće objave korisnika deliti u aplikaciji Tiktok nouts.

Korisnici će moći da izaberu da ne dele svoje objave sa slikama u novoj aplikaciji.

Tiktok je potvrdio da radi na aplikaciji, ali je naveo da još nije dostupna.

“U okviru naše stalne posvećenosti inovacijama Tiktok iskustva, istražujemo načine kako da osnažimo našu zajednicu i podstaknemo je da kreira i deli svoju kreativnost putem fotografije i teksta u prostoru koji je namenjen za te formate”, rekao je portparol Tiktoka.

Tiktok takođe esperimentiše i sa drugim formatima kao što su video snimci od 30 minuta, pa čak i sa tekstualnim objavama koje su uobičajene za platforme Iks(Tviter) ili Treds, navodi Teh kranč.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: