Podeli vest

Ministarka privrede Anđelka Atanasković je ponovila da se proizvodnja električnog automobila očekuje polovinom 2024. godine

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

atanaskovic andjelka
FOTO TANJUG/ AMBASADA SVAJCARSKE/DARKO RADULOVIC/arh

Ministarka privrede Anđelka Atanasković rekla je danas da aktuelna ponuda koju je rukovodstvo Fijata uputilo radnicima nije deo nedavno potpisanog ugovora sa Stelantis grupom oko proizvodnje električnog automobila u Srbiji.

Ona je ponovila da se proizvodnja električnog automobila očekuje polovinom 2024. godine, te da je u nadležnosti menadžmenta Fijata u Srbiji odlučivanje oko statusu radnika, dok se hale sređuju za uvođenje novih mašina.

Ministarka je kaže sinoć čula za nezadovoljstvo radnika u Kragujevcu i današnji protest i rekla da je državni sekretar ministarstva aktivno uključen u razgovore koji su u toku.

“Gledaćemo da nađemo najbolji mogući način, da nađemo najbolju soluciju za radnike. Nova fabrika će da se radi, to je veliki uspeh”, rekla je ministarka.

Ona je podsetila da država Srbija nije nikada ostavila ni radnike Geoksa u neprilikama i da će i sada uraditi najbolje što može.

Na pitanje šta misli o zahtevu dela radnika da ostanu u Srbiji i ne prihvate poslove koje im je menadžment ponudio u fabrikama Fiata u inostranstvu, da ne rade ništa i primaju 65 odsto zarade, ona je rekla da to nema nigde.

Kako kaže, neto godišnja zarada koja je ponuđena radnicima da prihvate posao u drugim evropskim zemljama je i do tri puta veća od onoga što primaju u Srbiji.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: