Podeli vest

Aitana Lopez, poznata i kao Fit Aitana, prisutna je na Instagramu samo četiri meseca, ali već ima preko 110.000 pratilaca i generiše preko 4.000 dolara mesečnog prihoda. Nimalo loše za nekoga ko zapravo ne postoji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: aiimagegenerator.art


Virtuelni modeli postoje već nekoliko godina, a pojava veštačke inteligencije ih je učinila nikada realnijim i popularnijim.

Jedan od predstavnika ove nove generacije virtuelnih influensera stvorenih veštačkom inteligencijom je Aitana, simpatični model sa pink kosom iz Barselone, koji je uspeo da privuče preko 100.000 pratilaca za samo nekoliko meseci.

Ona objavljuje samo fotografije, s obzirom da bi video mogao učiniti njen digitalni oblik očiglednim, ali svaka njena fotografija privlači desetine hiljada lajkova i stotine komentara. Njena popularnost se prenela na stabilan mesečni prihod za njene kreatore, koji tvrde da ona generiše preko 4.000 evra mesečno.

Aitana Lopez je proizvod komunikacione agencije The Clueless iz Barselone, čiji su rukovodioci odlučili da investiraju u virtuelne modele zbog visokih troškova povezanih s angažovanjem stvarnih modela, kao što su troškovi putovanja i smeštaja.

Aitana, s druge strane, može biti bilo gde u bilo koje vreme, i iako su troškovi njenog stvaranja bili visoki, već je počela da zarađuje.


The Clueless otvoreno promoviše svoje usluge na svom sajtu, omogućavajući klijentima da koriste svoje AI-generisane modele u marketinške svrhe, a Aitana je očigledno veliki hit. Nije samo atraktivna, već je agencija obezbedila da njen izgled, modni stil i opšta ličnost odgovaraju trenutnim online trendovima, obezbeđujući tako njenu popularnost na platformama društvenih medija poput Instagrama. 

Ono što izdvaja Aitanu od drugih AI-generisanih modela koji su poslednjih vremena preplavili društvene medije jeste njen izgled koji liči na ljudski.

Neki AI sistemi mogu stvoriti zapanjujuće modele ljudi, ali je problem što većina izgleda besprekorno, što ih otkriva kao digitalne kreacije. The Clueless stvarno ulaže trud u dodavanje fizičkih nesavršenosti Aitani. Ponekad dodaju bore, drugi put naprave da izgleda kao da nije češljala kosu, sve kako bi je učinili što “ljudskijom”.


“Mi ih činimo lošijim kako ne bi ispali tako savršeni. Veštačka inteligencija traje na besprekornim slikama, mi radimo suprotno”, izjavio je tim The Clueless.

“Prvo, ne ostavljamo kožu tako glatkom. Ako bismo vam pokazali fotografiju kako izlazi iz veštačke inteligencije, znali biste da takva koža ne postoji.”

Aitana Lopez je samo jedan od nekoliko virtuelnih modela stvorenih od strane The Clueless.

Agencija veruje da će veštačka inteligencija odigrati ogromnu ulogu u budućnosti modelinga i kreiranja sadržaja, jer pruža nivo specijalizacije koji jednostavno nije moguć s ljudskim modelima. Na ovaj način, brendovi mogu imati savršene modele prilagođene specifičnim potrebama i specifikacijama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ