Podeli vest

Stara gitara sa istorijom na kojoj je svirao Erik Klepton dok je komponovao svoju proslavljenu baladu “Wonderful Tonight” idućeg meseca će biti ponuđena na aukciji po početnoj ceni od 500.000 dolara (oko 465 hiljada evra).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gitara
Foto: Shutterstock

U objavi aukcijske kuće se navodi da će gitara biti ponuđena sa karakterističnim oštećenjima od cigareta koje je Klapton stavljao među žice na glavi vrata gitare, prenosi Rojters.

Ovaj legendarni britanski gitarista koji je grupom ”The Yardbirds” početkom 1960-ih, zatim sa John Mayall & the Bluesbreakers, supergrupama Cream i Blind Faith, Derek and the Dominos i kao solo umetnik, kupio je ovu gitaru sredinom 1970-ih, saopštila je aukcijske kuće Bonhams.

“Koristio je tu gitaru za komponovanje nekoliko pesama, uključujući i hit iz 1977. godine o modelu Peti Bojd. Prema legendi, Klepton je napisao pesmu “Wonderful Tonight” dok je čekao da se Peti Bojd spremi za zabavu”, navodi se u saopštenju aukcijske kuće Bonhams.

Akustična gitara Martin 000-28 iz 1974. godine takođe ima nalepnicu sa strane na kojoj piše “She’s in Love with a Rodeo Man”, što je referenca na hit koji je izveo Don Vilijams, zvezda kantri muzike.

Klapton je prodao gitaru na dobrotvornoj aukciji 1999. godine, a 12. juna biće ponovo ponuđena na aukciji “Rock, Pop & Film” u aukcijskoj kući ”Bonhams” u Londonu, po početnoj procenjenoj ceni od 300.000 do 400.000 funti (349 do 465 hiljada evra).


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: