Podeli vest

Australijski mornar Tim Šedok, koji je zajedno sa svojim psom spasen ranije ove nedelje nakon što je tri meseca proveo u Tihom okeanu, stupio je danas na kopno, prvi put od kada su počele njihove nevolje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mornar
Foto: Tanjug/AP Photo/Fernando Llano

Nakon posete lekara Šedok (54) i njegov pas Bela iskrcali su se u meksičkom lučkom gradu Manzanilju sa meksičkog broda za lov na tunu, koji ih je spasao, preneo je AP.

“Kapetanu i ribarskoj kompaniji koji su mi spasili život zahvalan sam što sam živ, iako nisam mislio da ću uspeti”, rekao je Šedok, dodajući da su on i njegov „neverovatni pas” sada dobro, kao i da “i dalje voli okean”.

Katamaran ovog čoveka iz Sidneja bio je veoma oštećen zbog lošeg vremena nedeljama nakon što je u aprilu isplovio iz meksičkog grada La Paza za Francusku Polineziju, izvestio je sidnejski list Dejli Telegraf.

Šedok je rekao da su on i njegov pas preživeli na sirovoj ribi i kišnici, nakon što je oluja oštetila njegov brod i izbrisala mu elektroniku.

Čamac za lov na tunu uočio je Šedokov brod na oko 2.000 kilometara od kopna, ali nije precizirano kada je došlo do spadavanja, iako je rečeno da su Australijanac i njegov pas bili u nestabilnom stanju kada su pronađeni, bez namirnica i skloništa, te da im je posada s ribarskog broda pružila medicinsku pomoć, hranu i vodu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: