Podeli vest

Debitantsko delo Elisa Osvalta predstavlja knjigu koja je pisana u obliku drame, a u okviru koje su ukršteni mnogi žanrovi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nikola tesla
Foto: Pixabay

Njujorčanin Elis Osvalt, autor knjige “Tesline reči” o srpskom naučniku Nikoli Tesli, najavio je svoju prvu turneju po Srbiji od 20. do 28. septembra.

Osvaltova knjiga “Tesline reči” predstavlja skup citata koji su pronađeni, u do tada neistraženim intervjuima, koje je Tesla dao pre 100 godina, a koje su objavili ugledni američki časopisi i novine.

Debitantsko delo Elisa Osvalta predstavlja knjigu koja je pisana u obliku drame, a u okviru koje su ukršteni mnogi žanrovi.

Autor je najavio svoju srpsku turneju i svoju novu poziciju potpredsednika Tesline naučne fondacije iz Filadelfije (TNF), kao i saradnju sa Nikolom Lončarem, i “misiju da ovu knjigu unese u škole širom sveta bez ikakvih troškova za nastavnike i studente”.

Najavljena srpska Osvaltova srpska turneja održace se od 20. do 28. septembra

“Autor će potpisivati primerke knjiga, u cilju promovisanja svoje misije poklanjanja knjige školama širom sveta. Ovo je njegova prva poseta Srbiji, te istice svoje veliko uzbudenje povodom toga”

Ovaj mladi i relativno nepoznati pisac je napravio pometnju širom sveta.

Knjiga Tesline reci dobila je pohvale jer je pridobila pažnju širokog raspona citalaca, od tinejdžera do doktora nauka, te ljudi koji imaju široko znanje o Nikoli Tesli, kao i onih koji nikada nisu culi za njega.

“Procitao sam niz knjiga i još mnogo toga o Tesli i smatrao sam da dobro poznajem ovog coveka i njegovo delo. Medutim, ništa što sam procitao nije prenelo duh, dušu i um samog coveka kao ova mala knjiga” rekao je dr Vujo Knežević, neurohirurg i član Tesla foruma Zapadne Australije.

Na pitanje šta ga je inspirisalo da napiše ovu knjigu, autor je kazao da je studirao sam dramsku umetnost na UAB (Univerzitet Alabama u Birginhamu) jer je još u ranoj mladosti bio opcinjen pricama Šekspira i drugih pisaca.

“Kada sam naišao na pregršt citata (Tesle) u starim intervjuima, imao sam osec´aj da sam izgubio razum, te sam kupio svaku knjigu koju sam mogao da pronadem na tu temu napisanu na engleskom jeziku i dostupnu u Sjedinjenim Državama. Ucinilo mi se kao da niko nikada nije video te citate jer nije bilo njihovog pomena u drugim biografijama ili u dokumentarnim filmovima. Dakle, osećao sam da je moja dužnost da stvorim ovo delo. Nisam naucnik ili istoricar, ali kao dramaturg mogu da inspirišem obicnog coveka. Moja knjiga može da ukaže na pravi smer generacijama buducih inženjera, istoricara i psihologa, u cilju istraživanja” kazao je Osvalt.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: