Američki predsednik Džo Bajden izjavio je danas da je dobio oprečne izveštaje o smrtonosnom incidentu u severnom delu Gaze, u kojem je stradalo više od 100 osoba, i dodao da će incident zakomplikovati pregovore o prekidu vatre između Izraela i Hamasa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin, File

“Postoje dve suprotstavljene verzije onoga što se dogodilo”, rekao je Bajden, odgovarajući na pitanja novinara, dodavši da SAD “proveravaju” šta se dogodilo, prenosi američka televizija NBC.

On je naglasio da ostaje optimista kada je reč o potencijalnom primirju za koje je prethodno rekao da će biti postignuto do ponedeljka sledeće nedelje.

“Nada nikad ne umire. Razgovarao sam telefonm sa ljudima u regionu. Verovatno neće biti u ponedeljak, ali ja se nadam”, rekao je Bajden.

Vlasti Hamasa tvrde da je više od 100 ljudi ubijeno i više od 700 povređeno u pucnjavi izraelske vojske na ljude koji su stajali u redu za hranu.

Izraelski zvaničnici, sa druge strane, tvrde da je većinu žrtava prouzrokovao stampedu, kao i da su pojedine osobe pregazili kamioni za snabdevanje.

Izraelska vojska priznala je da su njeni pripadnici pucali na neke Palestince koji su krenuli prema vojnicima i tenku na kontrolnom punktu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ