Podeli vest

Povodom rata u Ukrajini, Bajden je ocenio da ne veruje da će Putin upotrebiti nuklearno oružje, ali i da ne vidi raylog sa sastanak sa njim

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Bajden
Foto: Shutterstock

Predsednik SAD DŽozef Bajden izjavio je da ne vidi dobar razlog da se susretne sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom polovinom sledećeg meseca na samitu G20 u Indoneziji, dok je juče ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao da Moskva ne bi odbacila taj sastanak.

“Sve zavisi od toga o čemu bi Putin želeo da priča. Ako bi hteo da priča o zatvorenoj američkoj košarkašici u Rusiji, Britni Grajner, onda bismo mogli da pričamo. Ali, slušajte, njegova dela su brutalna. Smatram da je počinio ratne zločine, tako da ne vidim racionalan razlog da se susretnem sa njim sada”, rekao je Bajden za “Si-En-En”.

Povodom rata u Ukrajini, on je ocenio da ne veruje da će Putin upotrebiti nuklearno oružje.

“Ne verujem u to. Smatram da je neodgovorno od Putina da priča o tome, ta ideja da lider jedne od najvećih svetskih sila govori da će možda koristiti taktičko nuklearno oružje u Ukrajini”, dodao je Bajden.

Bajden je rekao da Putnove pretnje imaju destabilizujući faktor i upozorio da na potencijalne greške u proceni.

“Poenta koju želim da kažem da bi greške mogle da dovedu to strašnog ishoda, ali ne zato što neko želi da sve pretvori u svetski rat. Međutim, jednom kada upotrebite nuklearno oružje, ko zna šta bi se desilo”, istakao je Bajden.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: