Podeli vest

Bajden je rekao gradonačelnicima da je važno ohrabriti stanovnike da postupe po naređenjima za evakuaciju, prenosi Rojters.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bajden
Foto: Shutterstock

 Dok se uragan Jan približava Floridi predsednik Džozef Bajden pozvao je gradonačelnike tri grada u toj državi kako bi ih uverio da je federalna podrška fokusirana na raspoređivanje hrane, skloništa i pomoći nakon što oluja prođe.

Bajden je takođe rekao gradonačelnicima da je važno ohrabriti stanovnike da postupe po naređenjima za evakuaciju, prenosi Rojters.

Administrator agencije FEMA Dijan Krisvel rekla je da je najviše zabrinuta zbog olujnih udara i sporog tempa oluje, koja bi mogla da hara zapadnom obalom Floride tokom dužeg perioda, a s obzirom da se očekuje da će usporiti na osam kilometara na sat dok se spušta na kopno.

Rojters navodi da je uragan kategorije 3 dok se kretao ka severu Floride udario danas na zapadnu Kubu i prinudilo stanovnike ostrva na evakuaciju, prekinuo dovod struje za skoro milion ljudi i srušio krovove s domova.

“Vlada SAD već ima spremnih 128.000 galona goriva, 300 vojnog inženjerskog osoblja, 3,7 miliona obroka i preko tri miliona galona vode, 29 skloništa Crvenog krsta, 200 kola hitne pomoći i četiri medicinska tima”, rekao je Krisvel.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: