Predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je danas da je ”čvrsto posvećen” tome da ostane u izbornoj trci, nakon što je pet visokih predstavnika Demokratske stranke u Predstavnikom domu SAD izjavilo da veruju da Bajden mora da odustane od kandidature za novi predsednički mandat.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO/Susan Walsh (STF)/Tanjug

”Pitanje o tome kako da idemo dalje u vazduhu je već više od nedelju dana, i vreme je da se sa time prestane. Imamo jedan posao, a to je da se pobedi Donald Tramp”, napisao je Bajden u pismu Demokratama u Kongresu, prenosi Njujork tajms.

On je u pismu naveo da se ne slaže sa argumentima koji se u javnosti iznose protiv njega, dodajući da ”oni koji pokušavaju da ga izbace iz trke” poriču želje birača koji su učestvovali u predizborima od početka godine.

”Samo birači biraju kandidate, ne analitičari, donatori ili štampa. Ne bih se trudio da ne mislim da sam najbolja osoba koja može da pobedi Trampa”, naveo je Bajden u pismu.

On je istakao da ”nije slep da ne vidi zabrinutost naroda”.

Poraz nije opcija, učestvujem u izbornoj trci i nikud ne idem

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da ”poraz nije opcija” i dodao da on još nije izgubio od kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima 2024. Donalda Trampa.

”Neću više da objašnjavam šta treba ili ne treba da uradim. Učestvovaću u izbornoj trci, ne idem nikuda”, rekao je Bajden za televiziju MSNBC.

On je istakao da je Francuska ”odbacila ekstremizam” na jučerašnjim parlamentarnim izborima i ocenio da će isto učiniti i Amerikanci.

Govoreći o navodima pojedinih članova Demokratske partije koji smatraju da on treba da odustane od predsedničke kandidature, on je rekao ga ”frustriraju elite u Demokratskoj partiji”.

”Oni koji me pozivaju da odustanem treba da se suoče sa mnom na nekoj od konvencija”, rekao je Bajden, dodajući da ga ne brine ”šta misle milioneri”.

Ranije danas Njujork tajms je objavio delove pisma koje je Bjden poslao Demokratama u Kongresu, u kojem se navodi da je ”jedini posao da se pobedi Donald Tramp”.

”’Pitanje o tome kako da idemo dalje u vazduhu je već više od nedelju dana, i vreme je da se sa time prestane. Imamo jedan posao, a to je da se pobedi Donald Tramp”, napisao je Bajden i istakao da se ne slaže sa argumentima koji se u javnosti iznose protiv njega.

”Oni koji pokušavaju da me izbace iz trke poriču irača koji su učestvovali u predizborima od početka godine. Samo birači biraju kandidate, ne analitičari, donatori ili štampa. Ne bih se trudio da ne mislim da sam najbolja osoba koja može da pobedi Trampa”, naveo je Bajden u pismu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ