Podeli vest

Predsednik SAD Džozef Bajden je na predizbornom događaju u Las Vegasu pomešao francuskog predsednika Emanuaela Makrona sa nekadašnjim predsednikom Francuske Fransoa Miteranom, koji je umro 1996. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Stephanie Scarbrough (STF)

Bajden je napravio lapsus dok je prepričavao događaje sa sastanka G7 održanog 2020. godine, neposredno nakon što je pobedio na izborima.


Navodeći da je jedna od prvih stvari koje je istakao na tom sastanku bila “Amerika se vratila”, Bajden je rekao da je to izazvalo odgovor “Miterana iz Nemačke”, a potom se ispravio i rekao “iz Francuske”, navodi Hil.


Portal podseća da je Bajden kritikovao bivšeg predsednika Donalda Trampa zbog njegovih nedavnih komentara o “trovanju krvi”, koje je Tramp koristio da opiše način na koji imigranati utiču na Sjedinjene Države.


Bajden je takođe ismejao Trampa i zbog toga što je prethodnog meseca pomešao svoju rivalku za republikansku predsedničku nominaciju Niki Hejli sa bivšom predsednicom Predstavničkog doma Nensi Pelosi.
“Ne slažem se sa Niki Hejli u svemu, ali se slažemo u ovome: ona nije Nensi Pelosi”, napisao je Bajden na mreži X.


Bajden se suočava sa konstantnim kritikama zbog svojih godina i dovodi se u pitanje njegova sposobnost za drugi mandat, navodi portal i ukazuje da su nekoliko Bajdenovih političkih protivnika i pojedini glasači koristili Bajdenove očigledne zabune i lapsuse da dodatno pojačaju svoje argumente da je on previše star ili nesposoban da bude predsednik.


Bajden (81) je najstariji predsednik u američkoj istoriji, a ako bude ponovo izabran na izborima u novembru, na kraju svog drugog mandata imaće 87 godina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…