Podeli vest

Ako njegov izbor bude potvrđen, Kavoli će na poziciji komandanta NATO snaga u Evropi zameniti vazduhoplovnog generala Toda Voltersa koji bi trebalo da se penzioniše, navodi CNN

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nato
Foto: Shutterstock

Predsednik SAD Džozef Bajden nominovao je generala Kristofera Kavolija za novog komandanta NATO snaga u Evropi, saopštio je američki ministar odbrane Lojd Ostin, prenosi CNN.

NATO se složio sa Bajdenovom odlukom da imenuje Kavolija, koji trenutno komanduje američkim kopnenim snagama u Evropi i Africi, navodi se u saopštenju i dodaje da se pod ovom komandom za Evropu nalazi 100.000 američkih i 40.000 savezničkih vojnika raspoređenih širom kontinenta.

Kavoli je stručnjak za Evroaziju i bio je učesnik u ratu u Avganistanu , a trenutnu dužnost je preuzeo u oktobru 2020, nakon što je komandovao američkom vojskom u Evropi od januara 2018, prenosi američka televizija.

Ako njegov izbor bude potvrđen, Kavoli će na poziciji komandanta NATO snaga u Evropi zameniti vazduhoplovnog generala Toda Voltersa koji bi trebalo da se penzioniše, navodi CNN.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: