Bajden je naložio guvernerima saveznih država da oslobode iz zatvora sve optužene za posedovanje marihuane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bajden
Foto: Shutterstock

Američki predsednik Džozef Bajden preduzeo je u četvrtak izvršne akcije da bi promenio američku politiku u vezi sa marihuanom i pomilovao je sve prethodne savezne presude za puko posedovanje marihuane.

Bajden je naložio guvernerima saveznih država da oslobode iz zatvora sve optužene za posedovanje marihuane.

Bajden je zatražio da se promeni klasifikacija marihuane u federalnom zakonu u kojem se trenutno klasifikuje zajedno sa LSD-om i heroinom, ali je zatražio da ostanu ograničenja u transportu, prodaji i zabrani za maloletnike.

Hiljade ljudi koji su ranije bili osuđeni za posedovanje marihuane i koji su možda zbog toga bili nezaposleni, bez stana ili mogućosti za obrazovanje, sada će biti oslobođeni negativnih posledica, istakao je Bajden, a preneo je Rojters.

To je bilo jedno od Bajdenovih obećanja tokom predizborne kampanje i ustupak levo orijentisanim članovima njegove baze pred novembarske izbore na kojima će demokrate braniti vlast u Predstavničkom domu i Senatu.

Bajden je rekao da je naredio državnom advokatu Meriku Garlandu da omogući da administracija uputi sertifikate sa pomilovanjima svima kojima su namenjeni.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: