Podeli vest

Razmatramo koje moguće alternative imamo. Postoji mnogo alternativa. Još se nismo odlučili. Ali, ovo je razočarenje, rekao je Bajden novinarima u Beloj kući.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Bajden
Foto: Shutterstock

Američki predsednik DŽo Bajden izrazio je danas razočarenje zbog plana zemalja grupe OPEK+ da smanje proizvodnju nafte i saopštio da Sjedinjene Države razmatraju raspoložive alternative.

„Razmatramo koje moguće alternative imamo. Postoji mnogo alternativa. Još se nismo odlučili. Ali, ovo je razočarenje”, rekao je Bajden novinarima u Beloj kući na pitanje o odluci naftne alijanse, prenosi Rojters.

Grupa OPEK+ se u sredu dogovorila na oštro sreže proizvodnju nafte, što će ponudu, koja je već oskudna, dodatno smanjiti i učiniti rast cena benzina izvesnijim neposredno pred američke izbore na sredini mandata u novembru, na kojima Bajdenove demokrate brane svoju kontrolu u Predstavničkom domu i Senatu.

Upitan da li se kaje zbog svoje odluke da ranije ove godine poseti u Saudijsku Arabiju, Bajden je rekao da se to putovanje u suštini nije ticalo nafte.

„To putovanje je bilo o pitanjiima Bliskog istoka i oko Izraela i…racionalizacije stavova“, naveo je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ