Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je danas da je zatražio od vršioca dužnosti sekretara za rad Džuli Su da izda upozorenje o opasnosti od toplote.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bajden
Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

On je govoreći u Beloj kući naglasio da radnici imaju pravo na zaštitu od toplote u trenutku kada temperature rastu širom zemlje, preneo je Rojters.

Bajden je takođe naveo da će američka šumarska služba dodeliti bespovratna sredstva od milijardu dolara gradovima za sadnju drveća, s ciljem da se ublaže posledice od preterane toplote. Jak toplotni talas stigao je danas u istočni deo Sjedinjenih Američkih Država i pokrenuo upozorenja o opasnostima koje predstavljaju velika vrućina i vlaga, što će potrajati najmanje do subote.

Nacionalna meteorološka služba je saopštila da to upozorenje važi za oko 180 miliona ljudi, ili oko polovine stanovništva SAD. Zvaničnici u Njujorku, Vašingtonu, Filadelfiji i drugim velikim gradovima pozvali su ljude da izbegavaju rad ili igru napolju, da piju mnogo tečnosti i da obilaze svoje najbliže.

“Naredna četiri dana biće izuzetno vruća i treba voditi računa o sebi i o ljudima oko sebe”, rekla je gradonačelnica Vašingtona Mjurijel Bauzer. Jul je ove godine širom sveta oborio toplotne rekordei, sa temperaturama iznad 37,8 stepeni Celzijusa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: