Podeli vest

Za vreme novogodišnjih praznika – iz Republike Srpske otišla je najlepša slika u sviet, a Banjaluka, Јahorina i Trebinje – oborili su sve rekorde posećenosti i potvrdili epitet turističkih potencijala Srpske.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/MARIJA IVANOVIĆ

Banjaluka je oborila i sopstvene rekorde posećenosti u vreme novogodišnjih praznika! Samo za reprizu novogodišnje noći – više od 60 hiljada ljuddi bilo je na koncertu Lepe Brene. Za prošlogodišnju reprizu dočeka, ta brojka bila je trostruko manja, podseća RTRS. Osim najboljeg provoda, turisti Banjaluku vole i zbog vrhunskih specijaliteta, ali i povoljnijih cena.

Zadovoljni ponudom, neki turisti već sad planiraju da i narednu Novu godinu dočekaju u Banjaluci. Rekordnom posetom turista – ugostitelji su, u odnosu na prethodne godine, ostvarili duplu zaradu. Deo tog novca, trebalo bi da završi i u gradskoj kasi. I snežna ljepotica “Јahorina” oborila je rekorde posećenosti.

Najbrojniji turisti su iz Amerike, Švajcarske, Slovenije. I jug Srpske, iz godine u godinu – beleži veći broj turista.

Razlozi su – mediteranska klima, tradicionalna jela i dobra vina. Kako dolikuje, biće proslavljena i predstojeća Pravoslavna Nova godina. U mnogim gradovima, širom Srpske biće organizovan doček na otvorenom, a na posetiocima je da sa sobom ponesu dovoljno novca i dobro raspoloženje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: