Podeli vest

Tehnološka kompanija Masterkard trebalo bi da, počev od 2030. godine, ne zahteva od evropskih korisnika da ručno unose brojeve svojih kartica prilikom obavljanja onlajn transakcija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO PIXA BAY

Masterkard najavljuje i da će sve kartice koje izdaje na svojoj mreži u Evropi biti tokenizovane, preneo je Si-En-Bi-Si (CNBC).

Medij precizira da će umesto broja kartice od 16 cifara, koji se koriste za transakcije, biti zamenjeni nasumično generisanim tokenom.

Kompanija kaže da radi s bankama, finansijskim kompanijama, trgovcima i drugim partnerima na postepenom ukidanju ručnog unosa kartica za e-trgovinu do 2030. u Evropi.

Umesto toga biće korišteno dugme s jednim klikom, što bi trebalo da osigura da kartice potrošača od pokušaja prevare, navodi Masterkard.

Korisnici neće morati da unose lozinke svaki put kada žele nešto da plate onlajn, jer tehnološka kompanija uvodi pristupne ključeve koji zamenjuju lozinke.

Masterkard će takođe omogućiti kupcima da obave transakcije jednim klikom na blagajni koristeći biometrijsku autentifikaciju sa otiskom palca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ