“Barbi” je odgovorila na pitanje vredno milijardu dolara sa gromoglasnim “da”. Nepunih tri nedelje od početka prikazivanja, blokbaster rediteljke i scenaristkinje Grete Gervig zaradio je neverovatnih 1,03 milijarde dolara na globalnom bioskopskom blagajnama, prema zvaničnim procenama Warner Bros.-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs/CNN

Tanjug/Warner Bros. Pictures via AP/File

Ovo čini Gretu Gervig prvom samostalnom rediteljkom koja je postigla zaradu od milijardu dolara na filmu.

Kao deo viralnog fenomena “Barbenheimer”, nije iznenađujuće što je film “Barbi” dobro prošao. I kao što stoji na svojim nogama, neverovatan uspeh ovog filma nije uopšte neočekivan.

“Već 30 godina sam u ovom poslu i fenomen “Barbi” i “Barbenheimer” je nezapamćen i nepredvidiv”, rekao je Paul Dergarabedian, stariji analitičar medija u Comscore-u.

Prema Dergarabedianu, samo oko 50 filmova u istoriji, bez prilagođavanja inflaciji, je prešlo zaradu od milijardu dolara.

Dodao je da je marketinška kampanja filma bila prvi znak da će “Barbi” biti hit na blagajnama. “Marketinška kampanja za ‘Barbi’ je pokrenula lanac događaja koji je doveo do toga da se reč ‘Barbenheimer’ dodala popularnom leksikonu zahvaljujući deljenom datumu premijere sa ‘Oppenheimer’, i tada smo svi znali da će nešto veoma posebno i jedinstveno izazvati rezultate mnogo veće od očekivanih za ovaj film, ne samo za otvarajući vikend, već i za njegovu globalnu projekciju u bioskopima.”

Margo Robi je u jednom od intervjua istakla da je film morao da se snimi i da je imala dobar predosećaj za ovakav uspeh.

„Barbi“ je distribuirala kompanija “Vorner Bros”, koja je u vlasništvu Si-En-En-ove matične kompanije “Vorner Bros Diskaveri”.

„Barbi“ se takođe dobro pokazala u Kini, drugom najvećem tržištu u svetu, koje je bilo izolovano u nekoliko poslednjih godina.

Tri filma za koja žene potpisiju zajedničku režiju su i dalje ispred “Barbi”, uključujući filmove Dženifer Li “Frozen” (1,3 milijarde dolara) i “Frozen 2” (1,45 milijardi dolara) i “Kapetan Marvel” Ane Boden (1,1 milijarda dolara).


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!