Podeli vest

Ambasador Španije u Srbiji Raul Bartolome Molina izjavio je danas da će stav Španije po pitanju Kosova ostati nepromenjen, kao i da činjenica da ta zemlja podržava pokušaje evropskih predstavnika Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka da reše situaciju, ne znači da će se stav promeniti.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/

“Poglavlje 35 u pregovaračkom procesu govori o normalizaciji odnosa, a ne o priznanju i u Španiji u glavnim strankama postoji konsenzus da čak i ako dođe do promene vlade, neće biti promene stava, konsenzus o tom pitanju se neće promeniti, bar kada se radi o glavnim političkim strankama”, rekao je ambasador Bartolome u intervjuu za Tanjug.

On je za trenutnu situaciju na Kosovu rekao da je zabrinjavajuća, ali da se nada da će pregovori dovesti do rešenja.

“Veoma brinemo zbog svega što se tamo dešava jer vidimo samo krizu za krizom. Mi podržavamo plan, tzv. francusko-nemački plan, odnosno evropski plan za pronalaženje rešenja. Situacija je ozbiljna ali se nadamo da će pregovori dovesti do rešenja. Naš stav je da ne priznajemo Kosovo ali podržavamo pokušaje Srbije da normalizuje odnose sa Kosovom. Smatram da puno toga treba da se uradi jer izgleda da sporazumi nisu stavljeni na snagu. Kosovska strana nije prihvatila formiranje ZSO što mora i što je početak rešenja”, rekao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: