Podeli vest

Još uvek aktuelni ministar privrede Rade Basta ocenio je da Srbija mora jasno da se opredeli da li je iskrena na svom evropskom putu, a da pitanje uvođenja sankcija Rusiji mora da dođe na dnevni red skupštinskog zasedanja umesto rasprave o njegovoj smeni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Agencije

rade basta
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Basta je za današnje izdanje lista Danas rekao da je nerazumevanje njegovih “jasnih proevropskih stavova postalo svakodnevica, a jaz u viđenju pravca u kojem Srbija treba da se kreće sve veći”,

“Nekada su pojedinci izjavljivali da se ‘patriotizam ne sipa u traktor’, međutim, izgleda da je došlo do promena u takvim stavovima. Građanima ne trebaju velike političke priče i ‘bratska retorika’ u trenutku kada se dešava rat na tlu Evrope, a agresiju čini rukovodstvo zemlje koju nazivamo ‘bratskom'”, rekao je Basta.

On je kazao da “građanima treba jasna ekonomska politika, puni frižideri, uređen sistem obrazovanja i zdravstva, vladavina prava, mir, stabilnost i tolerancija” i dodao da ga nije iznenadilo što je njegovu smenu tražila stranka iz koje potiče – Jedinstvena Srbija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: