Podeli vest

Ministar privrede Rade Basta poručio je danas, u razgovoru sa studentima, da su oni kičma razvoja srpskog društva i da im treba omogućiti da rade i zarade dok studiraju, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

basta
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ ZORAN VUJASINOVIC

Na sastanku sa predstavnicima Studentske asocijacije za međunarodnu saradnju (SAMS) Pravnog fakulteta u Beogradu, Basta je istakao da razume probleme studenata i njihovih roditelja, jer se i sam suočavao sa njima tokom studiranja.

„Nije sramota raditi i zaraditi u periodu studiranja. Većini roditelja je školovanje dece veliki udarac na kućni budžet i zato želimo da pružimo šansu mladim ljudima, koji su kičma razvoja našeg društva da stiču nova znanja i iskustva“, istakao je Basta.

On je studentima obrazložio svoju ideju da se uvede klizno radno vreme za studente tako da obrazovanje ne trpi, a da se u isto vreme pomogne roditeljima.

„Pohađanjem stručne prakse, odnosno rada tokom školovanja, studenti stiču neophodna znanja i iskustva i to je odličan pravac za stvaranje budućih kvalitetnih kadrova. Kao ministar pružiću podršku mladima jer ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost“, naveo je Basta.

Predstavnik studenata Luka Ðurić rekao je da studenti nikada do sada nisu bili na sastanku sa ministrom u Vladi Srbije i istakao da se oni zalažu za to da se privreda približi studentima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ