Podeli vest

Početkom juna smo imali 300 inficiranih pacijenata dnevno, a sada je taj broj negde oko 2.500 i više, rekao je Bekić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kovid
Foto. Shutterstock

Već sledeće nedelje može se očekivati oko 4.000 novoobolelih od kovida na dnevnom nivou, izjavio je član Kriznog štaba i direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić.

On je za RTS naveo da se povećava broj obolelih na dnevnom nivou, kako među odraslim, tako i među decom.

“Početkom juna smo imali 300 inficiranih pacijenata dnevno, a sada je taj broj negde oko 2.500 i više. Svake nedelje se uveća broj zaraženih pacijenata 50 odsto”, rekao je Bekić.

Dodao je da je u junu bilo jedno do dvoje novoobolele dece nedeljno, a sada imamo otprilike dvoje ili troje dnevno, u petak je bilo četvoro dece.

Bekić je naveo da sada ima oko 200 hospitalizovanih pacijenata, ali da je svaki dan povećan broj prijema u odnosu na otpuste i da ćemo u narednih nekoliko nedelja možda doći i do četvorocifrenih brojeva za hospitalizovane pacijente.

Ukazao je da će se povećavati broj obolelih na dnevnom nivou, ali i broj hospitalizovanih i broj preminulih od posledica kovida-19.

Bekić je rekao da već sada raste pritisak na kovid sistem u Srbiji i naveo primer Doma zdravlja Savski venac, gde je u junu bilo 30 ili 40 pacijenata dnevno, a sada ih je 150.

Naveo je da su simptomi povišena temperatura, bol u grlu, kostima, mišićima i kašalj.

“Ali možemo da kažemo da poslednjih dana viđamo nešto teže kliničke slike sa povišenom telesnom temperaturom”, istakao je Bekić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: