Podeli vest

Bivši izraelski premijer Naftali Benet izjavio je da je svojevremeno od Putina dobio obećanje da predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski neće biti likvidiran.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin
Foto: Shutterstock

Bivši izraelski premijer Naftali Benet koji je kratko, na samom početku rata Rusije sa Ukrajinom, posredovao između sukobljenih strana, izjavio je danas da je svojevremeno od ruskog lidera Vladimira Putina dobio obećanje da predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski neće biti likvidiran.

Kao posrednik u prvim nedeljama rusko-ukrajinskog rata, Benet je prošlog marta postao jedan od retkih lidera Zapada koji su se sreli sa Putinom u Moskvi, podseća se u izveštaju AP.

Iako su Benetovi posrednički napori bili nedovoljni da se okonča krvoproliće koje traje sve do danas, njegova svedočenja u intervjuu objavljenom na internetu, bacila su novo svetlo na diplomatiju u pozadini rata i hitne napore koji su preduzimani s ciljem da se sukob dovede do brzog kraja u svojoj ranoj fazi.

U petosatnom intervjuu, u kom se dotakao brojnih drugih tema, Benet je rekao da je pitao Putina da li namerava da ubije ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

“Pitao sam šta će biti s ovim (Zelenskim), da li planirate da ga ubijete, a on je rekao da neće da ubije Zelenskog. Ja sam mu tada rekao da moram da imam njegovu reč da Zelenski neće biti ubijen, a on mi je ponovio da neće ubiti Zelenskog”, rekao je Benet.

Bivši izraelski premijer je potvrdio da je posle razgovora sa Putinom pozvao Zelenskog da ga obavesti o obećanju predsednika Rusije.

“Slušaj, završio sam sastanak sa Putinom koji mi je rekao da te neće ubiti. Zelenski me pita da li sam siguran, a ja sam mu odgovorio da sam 100 odsto siguran da ga neće ubiti”, rekao je Benet.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ