Podeli vest

U Hali 5 Beogradskog sajma, 14. i 15. oktobra šestu godinu zaredom biće održan BELFIS – Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FITNES
Foto: Pixabay

 Predstojeća dva dana Beograd će biti evropski centar fitnesa i rekreacije.

U Hali 5 Beogradskog sajma, 14. i 15. oktobra šestu godinu zaredom biće održan BELFIS – Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja.

Osim promocije fizičke aktivnosti, vežbanja i zdravog načina života, sajam će imati edukativni i izložbeni karakter i okupiće brojne stručnjake, koji će predstaviti najnovija naučna dostignuća iz ove oblasti.

Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Beograd i Ministarstvo omladine i sporta, a organizator je Savez za rekreaciju i fitnes Srbije.

Tokom trajanja sajma, Beograd će biti domaćin 12. Evropskog fitnes kongresa, a biće održan i drugi forum pod nazivom “Turizam i fitnes”.

“Imaćemo izuzetno bogatu funkcionalnu zonu, u kojoj će se tokom celog dana vršiti radionice sa fitnes programima uz učešće vrhunskih fitnes instruktora. Osim toga, posetioci će imati priliku da besplatno izvrše medicinske provere i testiranja, koji su neophodni pre početka bavljenja bilo kakvom fizičkom aktivnošću. Davaće se saveti ne samo o pravilnom vežbanju već i o zdravoj ishrani, kao i prevenciji povreda”, rekao je za Tanjug Dragan Tomašević, generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

On je naglasio da je veoma važno da se podigne svest o značaju fizičke aktivnosti i vežbanja.

“To je najbolji način da zaštitimo naše zdravlje. Brojna istraživanja pokazuju da su najčešći uzročnik smrtnosti u svetu, i to u izuzetnom visokom procentu od čak 60 odsto, hornične bolesti. Vodeći faktor za nastanak hroničnih oboljenja, čak ispred pušenja, hipertenzije i konzumiranja alkohola, u čak 68 odsto slučajeva je fizička neaktivnost”, rekao je Tomašević.

On je posebno istakao da je zabrinjavajuć podatak da je svako četvrto dete u Srbiji gojazno, a da čak 50 odsto dece u Srbiji nema adekvatnu fizičku aktivnost.

””Zato je jako važno da na sve moguće načine utičemo na mlade, dajemo pozitivne primere i konstantno skrećemo pažnju na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću”, zaključio je Tomašević.

Tokom dva dana trajanja sajma, svim posetiocima će biti omogućena kupovina sportske opreme, rekvizita i suplemenata po znatno povoljnijim cenama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: