Podeli vest

Gradska izborna komisija usvojila je Odluku o utvrđivanju Zbirne izborne liste, na kojoj će se, za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisane za 2. jun, naći 14 izbornih lista.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/BEOINFO (STR)

Gik je na 15. sednici usvojila i Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana Gradske izborne komisije u proširenom sastavu ispred proglašene izborne liste broj 12. DR SAVO MANOJLOVIĆ-I JA SAM BEOGRAD-KRENI-PROMENI, koju je podnela Grupa građana: Kreni-Promeni, saopšteno je iz Službe za informisanje Grada Beograda.

Za učešće na beogradskim izborima prva je proglašena izborna lista “Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, koju čini 13 političkih partija i jedno udruženje građana.

Druga je proglašena lista „Ruska stranka-Srbi i Rusi braća zauvek“, a doneto je rešenje da ona ima status izborne liste nacionalne manjine na izborima.

Treća je proglašena izborna lista Grupe građana “Ćale ovo je za tebe – Petar Đurić”.

GIK je zatim proglasio listu “Za zeleni Beograd – Kad ako ne sad – dr Dejan Žujović”.

Šesta je proglašena lista “1 od 5 miliona – Beogradski front – Ritam grada – Dušan Teodosijević gradonačelnik”.

Na sedmom mestu je lista “Biramo Beograd – Dobrica Veselinoć – Miloš Pavlović”.

Osma je proglašena lista “Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović”, deveta je “Narodna lista- Ključ za pobedu”, zatim “Beograd – naš grad”.

Sledeća, 11. proglašena lista je “Unija Roma Srbije – Za Beograd”, 12. proglašena je lista “Beograd je svet(a) – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić”.

GIK je kao 13. proglasio listu “Dr Savo Manojlović – I ja sam Beograd – Kreni-Promeni”, dok je 14. proglašena lista “Saša Radulović – Dosta je bilo (DJB) – Rešenje za promenu” i “Mi – Glas iz naroda”.

Rok za predaju lista za predstojeće beogradske izbore istekao je 12. maja u ponoć.

Predsednik GIK Zoran Lukić rekao je za Tanjug da će birački spisak biti zaključen 15 dana pre održavanja izbora.

Za glasanje na beogradskim izborima određeno je 1.265 biračkih mesta. Izbori za Skupštinu grada Beograda raspisani su za 2. jun, a tada će se održati i izbori za 17 gradskih opština.

Istog dana izbori će biti održani u 66 jedinica lokalne samouprave, među kojima je i 14 gradova u Srbiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: