Podeli vest

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović prisustvovala je na Donjem Kalemegdanu obeležavanju Međunarodnog dana mladih, koji se ove godine, pod sloganom “Belgrade youth fest”, obeležava 11. i 12 avgusta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO

Manifestacija se održava u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Beograda i Udruženja “Srbija je ZED – Z World”, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje Beograda.

Vidović je tom prilikom istakla da Beograd i ove godine obeležava Međunarodni dan mladih, a zbog velikog interesovanja Kancelarija za mlade je odlučila da manifestacija ove godine traje dva dana.

“Biće organizovane različite radionice podeljene po zonama, kao što su IT zona, eko-zona, međugeneracijska zona i druge, a organizovani su i razni koncerti. Beograd se trudi da za mlade preko cele godine organizuje različite sadržaje kao što su edukativne radionice, izleti i sve ono što omogućava mladima da steknu nove veštine i znanja, ali i da se druže i zabave”, rekla je ona.

Kako je istakla, mladi su budućnost naše zemlje.

“Mladost sama po sebi nosi neku posebnu energiju, motivaciju, kreativnost, inovacije, borbenost, a sve to je potrebno našem gradu da nastavi da se razvija i napreduje. Mladima je potrebno da ih čujemo, podržimo i usmerimo, a ova manifestacija je prava prilika za to”, istakla je ona. Kako se navodi u saopštenju, Vidović je čestitala mladima njihov međunarodni dan, a sve Beograđane pozvala da podrže ovaj veoma značajan događaj. Direktorka Kancelarije za mlade Beograda Milica Papić zahvalila je svima koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije i izrazila uverenje da će ovaj događaj po obimu i sadržaju ispuniti očekivanja većine posetilaca.

“Učesnici ove manifestacije su uložili maksimalan trud i rad kako bi svojim kreativnostima i idejama doprineli da ovaj sadržaj upotpune, a posetiocima bih poručila da iskoriste sadržaj ove manifestacije, jer samo zajedno sve izazove možemo pretvoriti u prilike, a to je veoma bitno za naše društvo” rekla je ona.

Međunarodni dan mladih obeležava se svakog 12. avgusta, sa ciljem skretanja pažnje međunarodne zajednice na pitanja mladih kao i na potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Učesnike i posetioce ove manifestacije očekuje raznovrstan zabavno-edukativni sadržaj koji će biti podeljen na devet zona: međugeneracijska, kultura i tradicija, sport, zdravlje, bezbednost, mladi i turizam, kao i IT, eko i “Čil i fan” zona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica…