Beograđani su za Tanjug rekli da svakako u narednom periodu planiraju da više štede struju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

beograd ljudi
Foto: Shutterstock

Povodom najave da će građani koji budu štedeli struju dobiti značajan popust, veliki broj građana rekao je da već štedi struju , dok su neki poručili da im je u planu da smanje potrošnju električne energije.

Većinu građana je ova najava osvestila i njihovi planovi su da će malo racionalnije da koriste električnu energiju, dok ima i onih koji ne planiraju da smanje potrošnu struje.

Beograđani su za Tanjug rekli da svakako u narednom periodu planiraju da više štede struju, pa je jedan sugrađanin poručio: “Čuo sam najavu, ja se u svakom slučaju trudim da štedim, ovo me neće naterati da štedim još više, jer sam takav po prirodi”.

Jedan od građana kaže da struju uvek štedi i da koristi samo frižider, televizor i komjuter, kao i da razume motive pomenute najave, jer smatra da mnogi ljudi koriste struju bez potrebe.

“Planiram da štedim više u narednom periodu, kuvaću kada je struja jeftinija, neću danju ništa da uključujem, uveče što manje sijalice, jedino ne mogu bez televizora” poručila je sugrađanka.

Slično mišljenje imala je i gospođa koja je rekla da oduvek štedi struju, da kuva kada je jeftinija struja i da koristi samo onoliko koloiko je potrebno, dok je druga poručila da nije štedela struju, ali da joj je plan da smanji kuvanje u narednom periodu.

“Apsolutno kao i svaki dobar domaćin treba voditi računa o svim drugim rashodima u domaćinstvu da bi pomogli uopšteno državi, našoj dragoj Srbiji. Do sada sam štedeo i uvek koristim priliku da koristim termičke uređaje u vreme jeftine struje”, rekao je sagovornik.

Drugačije mišljenje imao je jedan sugrađanin koji je rekao da neće štedeti struju, a na pitanje zašto odgovorio je: “Nema potrebe, videćemo šta će biti”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu je na konferenciji za novinare najavio da će građani koji budu štedeli struju, dobiti veliki popust.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: