Podeli vest

I “zemunsko more”, Lido, izbor je brojnih građana koji traže način da se rashlade tokom velikih vrućina i kad god imaju vremena dođu tu da se okupaju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kupališta
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC

Iako brojni Beograđani “utočište” od visokih temperatura pronalaze na popularnim beogradskim kupalištima – Adi Ciganliji i Lidu, ima i onih koji više vole da budu okruženi prirodom na Košutnjaku, a oko jednog su svi saglasni – u ovom periodu treba konzumirati veće količine vode, voća i povrća.

Nakon najtopljeg dana vrelog talasa, tokom kojeg je u Beogradu zabeleženo 38, a u pojedinim mestima i 40 stepeni, živa u termometru se “spustila”, ali tek za nekoliko stepeni, pa su Beograđani i danas poželeli da se rashlade, o čemu svedoči i puna Ada Ciganlija.

Stariji Beograđanin, koga je ekipa Tanjuga srela na popularnom “beogradskom moru”, kaže da vikendom dolazi na Adu kako bi se rashladio, i da bi voleo da to čini češće, ali ne može zbog posla. “Radim na građevini i samo vikendom dolazim na Adu”, kaže on.

Ilija Lukić kaže da spas od visokih temperatura pronalazi na bazenima i Adi Ciganliji i da se trudi da unosi veće količine tečnosti. “Na Adu dolazim kad god imam priliku, a to je retko, jer supruga i ja radimo, pa možemo samo vikendom”, kazao je on.

Sa tim je saglasan još jedan sugrađanin, koji praktikuje redovne odlaske na bazene i Adu Ciganliju, i objašnjava da je zbog visokih temperatura promenio način ishrane, pa sad više jede salate i unosi osvežavajuća pića.

Sa druge strane, jedna mlađa sagovornica smatra da je kraći boravak na suncu jedino rešenje za visoke temperature.

“Unosim dosta tečnosti i koristim klimu u zatvorenom prostoru”, navodi ona.

Neki su se, umesto na Adu, danas od visokih temperatura sklonili na Košutnjak, gde vreme provode u šetnji kroz šumu ili u hladovini.

Tako mlađa Beograđanka kaže da pokušava da se što manje izlaže suncu, te da vodi računa da se zdravo hrani i ističe da je povećala unos voća. “Pokušavamo da se što manje izlažemo suncu. Kod kuće radi klima”, navela je ona.

Sredovečni sagovornik kaže da ovih dana konzumira hladne napitke i hranu bogatu voćem i povrćem i navodi da je zbog visokih temperatura potrebno da svi ljudi budu oprezni.

“Apelujem da, koliko god se osećamo zdravo, pazimo na ove temperature i što manje se izlažemo suncu”, kazao je on.

I u tome su, čini se, građani gotovo jednoglasni. “Hidriram se, jedem lubenicu, svako leto funkcionišem isto. Puno vode unosim, ne izlažem se toliko na suncu”, dodaje njegov sugrađanin koji je ovu nedelju provodio u Košutnjaku.

I “zemunsko more”, Lido, izbor je brojnih građana koji traže način da se rashlade tokom velikih vrućina i kad god imaju vremena dođu tu da se okupaju.

“Rashlađujem se konzumiranjem hladnog pića i dolazim ovde kad god mogu”, kaže jedan mladić.

I njegova sugrađanka navodi da često dolazi na Lido kako bi se rashladila, ali i da se tokom dana tušira više puta dnevno, te da unosi veće količine voća i povrća.

A, za bar mali predah od tropskih temperatura, u pojedinim delovima glavnog grada oko 15 sati, pala je kratka i slaba kiša.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: