Podeli vest

Treće osnovno javno tužilaštvu u Beogradu saopštilo je danas da preduzima dokazne radnje protiv I.M. (40) zbog postojanja osnova sumnje da je isti za novčanu naknadu u iznosu od 500 evra mesečno, a bez prijavljivanja nadležnim organima, omogućio licima državljanima Maroka L.R. (rođena 2002. godine) i R.Z. (rođen 2000. godine) da koriste njegov stan u Zemunu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

On im je time omogućio nedozvoljeni boravak na teritoriji Srbije, navodi Tužilaštvo i dodaje da su te radnje preduzete u cilju suzbijanja ilegalinih migracija i trgovine ljudima.

Prekršajni sud u Beogradu doneo je presude kojim je L.R. i R.Z. oglasio odgovornima jer su izbegavajući graničnu kontrolu, van mesta određenog za prelaz državne granice, nezakonito ušli na teritoriju Srbije i osudio ih na plaćanje novčane kazne.

Navodi se i da je protiv I.M. podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina zatvora.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: