Podeli vest

Beogradska filharmonija najavila je danas da će sutra u Kolarčevoj zadužbini pod dirigentom Hauardom Grifitsom izvesti program u znaku afroameričke muzike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ARHIVA

Filharmonija je saopštila da će sa pijanistkinjom Dženibom Kane-Mejson, izvesti klavirski koncert kompozitorke Florens Prajs, kao i delo mladog savremenog afroameričkog kompozitora Karlosa Sajmona.

“Muzika nema granica, preliva se i povezuje različite kulture i stilove. To je misija koju je Beogradska filharmonija toliko puno dokazala svojim konceptima uz izvođačku izuzetnost koja pomera sve granice”, poručio je Grifits.

Kako je najavljeno, u Kolarcu će biti izvedeno delo savremenog kompozitora Sajmona “Sudbina sada pobeđuje”, dok će filharmonija u prvom susret sa pijanistkinjom Kane-Mejson svirati američke kompozitorke, pijanistkinje, orguljašice i profesorke muzike Prajs (1887-1953).

Koncert u petak, sa početkom u 20 časova, zaokružuje Sibelijusova Druga simfonija, sa kojom se Beogradska filharmonija predstavila na prvoj američkoj turneji 2014. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ