Podeli vest

Aerodrom Nikola Tesla Beograd saopštio je danas da je treći put izabran od strane putnika za najbolji u Evropi u svojoj kategoriji i da je nagrađen za izuzetno korisničko iskustvo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

NIKOLA TESLA AERODROM
Foto: shutterstock

Kako se navodi, beogradskom aerodromu ovoga puta pripale su rekordne četiri nagrade Međunarodnog saveta aerodroma (ACI – Airport Council International), u okviru programa za kvalitet usluge Airport Service Quality.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd, nagrađen je za najbolji aerodrom po veličini od pet do 15 miliona putnika godišnje u Evropi, a dobio je i nagrade za aerodrom sa najposvećenijm osobljem, najudobniji aerodrom u Evropi i nagradu za najčistiji aerodrom u Evropi. Naglašava se da ove nagrade predstavljaju najveće moguće priznanje za aerodromske operatere, kao i priliku da se istakne posvećenost aerodroma širom sveta konstantnom unapređenju iskustva putnika.

U saopštenju se dodaje da je Aerodrom Nikola Tesla Beograd jedan je od tri aerodroma iz mreže aerodroma kompanije VINCI Airports kog su putnici nagradili za izuzetno iskustvo u 2023. godini, a koji su nagrađeni u okviru ASQ programa kvaliteta usluge.

U programu kvaliteta usluge (ASQ), kako se ističe učestvuje više od 400 aerodroma širom sveta, i ovaj program vodeći je pokazatelj zadovoljstva korisničkim iskustvom i predstavlja glas putnika iz celog sveta.

U saopštenju se podseća da je od početka koncesije 2019. godine, beogradski aerodrom značajno povećava operativne kapacitete i komfor na svim ključnim tačkama, precizirajući da je proširen i dograđen terminal, nova, druga pista, novi sistem saobraćajnica, novi parkinzi, nova ekološka postrojenja, a najveći broj unapređenja predstavljen je tokom 2023. godine.

“Pozitivan trend proširenja i modernizacije biće nastavljen izgradnjom novih kapaciteta i sadržaja u zoni odlazaka, dok se završetak svih ključnih radova na modernizaciji očekuje tokom 2024”, piše u saopštenju. Dodaje da će sve ovo omogućiti da beogradski aerodrom do kraja koncesionog perioda dostigne ukupan kapacitet od 15 miliona putnika godišnje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ ODBRANIO TITULU NA VIMBLDONU

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je drugi uzastopni pehar na Vimbldonu pošto je u reprizi prošlogodišnjeg finala ponovo pobedio Novaka…