Podeli vest

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (86) danas se putem video-poruke obratio članovima svoje partije ”Forza Italia” (Napred Italija), što je njegovo prvo pojavljivanje nakon hospitalizacije prošleg meseca.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

berluskoni
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

On je poručio da je spreman da se vrati na posao.

”Nikad nisam prestajao, čak ni u poslednjih nekoliko nedelja. Radio sam na novoj strukturi stranke i spreman sam da se vratim na posao i zajedno sa vama se borim za slobodu” rekao je Berluskoni, u poruci koja je očigledno snimljena u njegovoj bolničkoj sobi.

Kako navodi Rojters, lekari i njegova porodica sprečili su njegov otpust iz bolnice uz obrazloženje da bi on pokušao da lično prisustvuje dvodnevnoj konvenciji njegove partije u Milanu.

Četvorostruki premijer hospitalizovan je 5. aprila i proveo je skoro dve nedelje na intenzivnoj nezi, gde je lečen od infekcije pluća povezane sa hroničnom leukemijom, nakon čega je 16. aprila pušten sa intenzivne nege, a lekari navode da se njegovo stanje stalno popravlja.

”Proteklih nekoliko nedelja osetio sam naklonost toliko ljudi, uključujući moje političke protivnike i javno im se zahvaljujem, ali to je vaša naklonost, vaš zagrljaj mi je pomogao da pobedim zaista opasnu upalu pluća”, rekao je Berluskoni.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: