Podeli vest

Na Beogradskoj berzi ostvaren je promet od 56,9 miliona dinara, a najviše se trgovalo hartijama novosadskog NIS-a čijim je prometom ostvareno više od sedam miliona dinara, navedeno je u današnjem berzanskom izveštaju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

beza

Indeks Belex15 je pao za 0,43 odsto, a Belexline beleži porast za 0,11 odsto.

Dobitničku listu predvodi beogradski Energoprojekt holding, čije akcije su zabeležile rast vrednosti od 13,68 odsto i na kraju trgovanja imale cenu od 399 dinara po akciji.

Na drugom mestu je Termika – Beograd iz Beograda, sa rastom vrednosti akcija od 10,32 odsto i cenom na zatvaranju od 3.100 dinara, a na trećem je Impol Seval iz Sevojna, čije akcije su porasle za 8,33 odsto i na kraju trgovanja vredele po 6.500 dinara.

Pad vrednosti akcija od 4,49 odsto doveo je niški Žitopek na prvo mesto današnje gubitničke liste.

Pored pada, akcije ove kompanije su na zatvaranju trgovanja imale vrednost od 8.500 po akciji.

Sledi beogradski Messer Tehnogas, sa padom vrednosti akcija od 2,50 odsto, a akcije ove kompanije su na kraju trgovanja vredele po 25.029 dinara.

Kada je reč o najtrgovanijim akcijama danas je prednjačio novosadski NIS, sa prometom od 7,1 miliona dinara, na drugom mestu je Impol Seval iz Sevojna sa ostvarenim prometom od 1,48 miliona dinara, a na trećem beogradski Messer Tehnogas sa prometom od 876.000 dinara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: