Podeli vest

Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” pozvao je građane da u okviru studije “Procena imuniteta stanovništva protiv vakcinama preventabilnih i drugih aktuelnih infekcija u gradu Beogradu” besplatno provere svoj vakcinalni i imunološki status.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pexels

Građani će moći da provere status na male boginje, rubeole, zauške, SARS-CoV-2, hepatitise A, B, C, D, E, navodi se na sajtu “Torlaka”.

Građani mogu da prijave sebe ili članove porodice za testiranje od 13. do 24. maja ove godine, a uslov je da imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda.

Za ovo testiranje, nije potreban nikakav uput, samo je neophodno da putem mejla dijagnostika@torlak.rs pošalju podatke – ime i prezime, datum rođenja, navedu u kojoj beogradskoj opštini imaju prebivalište, i-mejl adresu i broj telefona.

Studija se sprovodi uz saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije i stručnu podršku Instituta Paster iz Sankt Peterburga, i uključuje popunjavanje upitnika i uzimanja uzorka venske krvi.

Rezultati testiranja biće dostavljeni na i-mejl adresu svim učesnicima. Više informacija za ovo testiranje građani mogu da dobiju i pozivom na broj 064 846 6391.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: