Podeli vest

BiH postala prva zemlja u regionu koja je realizovala prisilno udaljenje državljana Pakistana uz pratnju do matične zemlje, saopštila je Služba za poslove sa strancima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

migranti
Foto: Pixabay

Služba za poslove sa strancima je u skladu sa Sporazumom o readmisiji između Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Pakistan uspešno izvršila prisilno udaljenje prve grupe državljana Pakistana, koji su nezakonito boravili u Bosni i Hercegovini.

Time je napravljen značajan iskorak na Zapadnom Balkanu, čime je BiH postala prva zemlja u regionu koja je realizovala prisilno udaljenje državljana Pakistana uz pratnju do matične zemlje, saopštila je Služba za poslove sa strancima, prenosi sarajevski portal Klix.

Lica koja su udaljena bila su smeštena pod nadzor u Imigracioni centar Službe, a prisilno udaljenje realizovano je komercijalnim letom sa aerodroma u Sarajevu, uz pratnju službenika obezbeđenja i pratnje Službe za poslove sa strancima do Islamabada, gde su predati nadležnim organima Pakistana.

Navedeno je da će u narednom periodu biti intenzivirana saradnja sa vlastima Pakistana, u cilju implementacije Sporazuma o readmisiji i udaljenju državljana Pakistana u matičnu zemlju.

Kako je rečeno iz Ministarstva sigurnosti, BiH je jedna od retkih zemalja koja je je uspela da potpiše taj sporazum sa Pakistanom i počela da vrši prinudne deportacije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: