Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova u Savetu ministara BiH uputilo je protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore, zbog toga što je predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić primio predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u službenim prostorijama i da pritom nisu bila istaknuta obeležja BiH.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bih
Foto: Shutterstock

Navodi se da ni u kabinetu ni u prostorijama gde je održana konferencija za medije nije bilo istaknute zastave države BiH već samo Crne Gore i Republike Srpske, koja je administrativna jedinica BiH.

Kako prenosi sarajevski portal Klix, navode da su i na samoj konferenciji iznesene, kako kažu, sramotne izjave. Kao primer navode izjavu Mandića da su “Republika Srpska i Federacija BiH stvorile Bosnu i Hercegoviu”, što bi, kažu, moglo da naruši susedske odnose BiH i Crne Gore, dok je Dodik govorio o specijalnim vezama Republike Srpske i Crne Gore i, kako navode, tzv. “srpskom svetu”.

Time je, kažu, prvi čovek Skupštine Crne Gore iskazao direktno nepoštovanje države BiH i njenih institucija pokušavajući da na taj način izjednači entiet Republike Srpske sa državom.

Prema saznanjima portala, iz resora spoljnih poslova Saveta ministara naveli su da BiH uvažava i poštuje državna obeležja Crne Gore, kao i ostalih međunarodno priznatih država i da očekuje da i predstavnici BiH u Crnoj Gori imaju isti tretman.

Napominju i da ovo nije prvi put da predsednik Skupštine Crne Gore ignoriše zastavu BiH pri sastancima sa funkcionerima koji dolaze iz BiH, te dodaju da je isti slučaj bio i tokom nedavne posete predsednika NSRS Nenada Stevandića Podgorici.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: