Podeli vest

Na biralištima širom Srbije će se sutra primenjivati epidemijske preporuke

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

izbori
Foto: Shutterstock

Direktorka “Batuta” Verica Jovanović izjavila je da će se sutra na biralištima primenjivati epidemijske preporuke, i naglasila da je nošenje maske individualna odluka.

“Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera – provetravanje prostora u kome će se odvijati glasanje, da se primenjuju dezinfekcione mere, dezinfekcija ruku i higijena ruku. Kada su u pitanju maske to je individualna odluka. Uvek je preporuka, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća. Maska štiti onog ko je oboleo i sve druge”, rekla je Jovanovićeva za RTS.

Što se tiče glasanja u domovima za stara lica, napominje da su sačinjene posebne preporuke za ulazak u te ustanove.

Svi birački odbori koji budu ulazili, članovi timova će morati da poštuju sva pravila, moraće da nose maske, kao i zaposleni, rekla je ona.

Radi se o principima i pravilima koja će biti jasno istaknuta.

Distanca je preporučena i ona će se poštovati, rekla je Jovanovićeva.

Navela je da se prati stanje u vezi sa kovidim i da je epidemijska situacija pod kontrolom.

Dolazi, kako je navela, do postepenog pada broja inficiranih, nešto sporije nego u januaru i februaru.

Istakla je da su domovi zdravlja puni osoba koje se žale na respiratorne simptome, na kašalj i povišenu temperaturu, ali da je tokom prethodne nedelje laboratorijski potvrđeno prisustvo sva tri tipa virusa gripa.

“Ponovo se vratio grip. On obično nije udružen sa kovidom. Kada je u pitanju klinička manifestacija pet do sedam dana traju simptomi. Grip je među nama i to početkom aprila što je neuobičajeno, s obzirom na sezonalnost pojave gripa”, istakla je Jovanovićeva.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: