Podeli vest

Glavni prištinski pregovarač u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je da je iznenađen što još nema incijative iz Brisela za ukidanje EU mera prema Prištini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/DOPISNIŠTVO KIM

On je nakon jučerašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom naveo da je za 25 odsto smanjeno prisustvo takozvane Kosovske policije u i oko opštinskih zgrada na severu pokrajine, kao prvi korak ka deeskalaciji situacije, prenosi Albanijan post.

Bisljimi je rekao da Priština još uvek nije primenila sve zahteve EU za smirivanje situacije na severu KiM, ali je po njegovim rečima, pokazala spremnost da to učini, i u tom smislu zatražio je veću posvećenost šefa diplomatije EU Žozepa Borelja u pravcu ukidanja mera.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je juče da je u Briselu imo odvojene sastanke sa glavnim pregovaračima dve strane, Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem.

“Razgovarali smo o dugačkom spisku pitanja vezanih za dijalog, počev od implementacije sporazuma od 27. februara i deeskalacije na severu KiM”, napisao je Lajčak na Tviteru. On je dodao da će se razgovori nastaviti u narednom periodu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: