Podeli vest

Bitkoin je u porastu. Čini se da su nove prilike za investitore kontinuirano interesovanje za kriptovalutu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

bitkoin
Foto: Pixabay

Digitalna valuta Bitkoin je u ponedeljak porasla na najviši nivo od kraja 2021. sa cenom od skoro 55.000 dolara . U utorak uveče došlo je do još jednog pritiska na skoro 57.000 dolara. Najstariji i najpoznatiji digitalni novac prešao je psihološki važnu oznaku od 50.000 dolara pre oko dve nedelje.

Bitkoin već neko vreme ima koristi od povećanja interesovanja. Između ostalog, verovatno će i dalje imati uticaj odobrenje posebnih Bitkoin fondova. Ova sredstva je u januaru odobrila američka Komisija za hartije od vrednosti, što je u početku dovelo samo do kratkoročne cenovne euforije. Odobreni spot ETF-ovi za Bitkoin su novi jer omogućavaju investitorima po prvi put da ulažu u Bitkoin bez potrebe da direktno kupuju samu digitalnu valutu.

Još jedan predstojeći događaj bi takođe mogao da natera investitore da pozitivno gledaju na Bitkoin: sledeće takozvano „prepolovljenje“ je zakazano za april. Ovo smanjuje nagradu koju Bitkoin rudari dobijaju za verifikaciju kripto transakcija. Na kraju, proces dovodi do sporijeg rasta ponude bitkoina, što je obično rezultiralo porastom cena.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: