Podeli vest

Glumica Jana Bjelica govori o svom liku u drugoj sezoni serije Močvara

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bjelica
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jana Bjelica koja je govorila o svojoj ulozi u drugoj sezoni serije “Močvara” scenaristkinje Milene Marković i reditelja Olega Novkovića.

Bjelica je rekla da u nastavku “Močvare” njen lik Milke Bjelić zadržava bazu ličnosti iz prve sezone “taj neki mrak, ali se sada stavlja u drugačije okolnosti, izlazi iz komfor zone”.

Prema njenim rečima, Milka sa “nekim stvarima koje je preživela pokušava da se pomiri i na sebi svojstven način reaguje na određene situacije”.

“Događa joj se jedna priča koju nije mogla da predvidi i želi da joj se prepusti. Ali svi smo kao ličnosti karakterima već određeni i sada ćemo gledati kako se taj karakter uklapa u priču”, rekla je glumica.

Bjelica je ocenila da je u “Močvari” atmosfera karakterističana za noar kao žanr, i da pristup treba pripisati Marković i Novkoviću jer su imali ideju o atmosferi i kako treba da izgledaju kamera i kadrovi.

“Mi smo kao glumci bavili odnosima i svojim karakterima i mislim da su oni bili napisani tako da tu nije bilo baš previše dilema kako to treba da izgleda”, primetila je glumica.

Bjelica je ocenila da je “Milenin način pisanja fenomenalan” i glumcima otvara mogućnost na različite načine da rešavaju probleme unutar likova.

“Ljudi kad me upoznaju prilično su iznenađeni izgledom u privatnom životu i ponašanjem. Slažem se da se poprilično razlikujemo, ali zajednička osobina bila bi sposobnost da se stvari u sebi proživljavaju i dosta često biram da stvari prećutim”, priznala je Bjelica.

Prema njenim rečima, hladnoća koju poseduje njen lik je samo vrsta paravna i izbora iza kojeg stoji ogromna količina emocija

Bjelica je prethodno sarađivala sa Marković i Novkovićem u filmu “Živ čovek” i na prvoj sezoni “Mocvare” i kaže da je do sada stvoren “jedan odnos poverenja”.

Glumica je navela da Marković nudi “scenario pun mesa i mogućnosti da u njemu razvijate razne svoje zamisli, a Oleg je tu da usmerava i pruži podršku”.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: