Podeli vest


Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je danas Hamas da prihvati “trenutni prekid vatre” sa Izraelom, pošto su se pregovori u Kairu između te grupe i egipatskih i katarskih posrednika približili kraju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

blinken
Foto: Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin/File

“Imamo priliku za trenutni prekid vatre koji može vratiti taoce kućama, što može dramatično povećati količinu humanitarne pomoći koja stiže Palestincima kojima je očajnički potrebna, a zatim i postaviti uslove za trajno rešenje“, rekao je Blinken tokom posete katarskog premijera šeika Muhameda bin Abdulrahmana Al Tanija Vašingtonu, preneo je Tajms of Izrael.

Blinken je kazao da je na Hamasu da donese odluke o tome da li je spreman da se angažuje u tom prekidu vatre.

On je istovremeno pre sastanka sa Al Tanijem, pozvao Izrael da maksimalno upotrebi “sva moguća sredstva” za dopremanje humanitarne pomoći u Gazi, rekavši da je trenutna situacija u gusto naseljenoj enklavi neprihvatljiva i neodrživa, preneo je Rojters.

Blinken je, takođe, kazao da upravo sada postoji prilika da se postigne trenutni prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa, ali da je odgovornost na palestinskoj militantnoj grupi da se uključi u te pregovore.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ

podnaslov

Autor : Bilten.rs , Izvor :


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ