Podeli vest

Pre nego što se susreo sa Kulebom, Blinken je posetio američku ambasadu i dečju bolnicu, gde se, kako navodi AP, susreo sa decom koja su povređena tokom ruskog granatiranja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BLINKEN
Foto: Tanjug/Stefani Reynolds/Pool Photo via AP/Arhiva

Američki državni sekretar Entoni Blinken doputovao je danas u nenajavljenu posetu Kijevu i susreo se sa visokim ukrajinskim zvaničnicima, među kojima je i ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba.

Pre nego što se susreo sa Kulebom, Blinken je posetio američku ambasadu i dečju bolnicu, gde se, kako navodi AP, susreo sa decom koja su povređena tokom ruskog granatiranja.

Blinken je rekao roditeljima da “duh njihove dece šalje veoma jaku poruku celom svetu”.

On je, kasnije, prilikom susreta sa ukrajinskim zvaničima rekao da SAD šalju pomoć od dve milijarde dolara Ukrajini i 18 zemalja, među kojima ima i NATO članica i regionalnih bezbednosnih partnera, koji su “potencijalno u opasnosti od buduće ruske agresije”, dodaje AP.

Stejt department je naveo da se radi o Albaniji, BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, “Kosovu”, Bugarskoj, Češkoj, Estoniji, Gruziji, Grčkoj, Letoniji, Litvaniji, Moldaviji, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj.

Dodaje se da će novac pomoći “tim zemljama oko odvraćanja i za neposredne pretnje njihovom suverenitetu i teritorijalnom integritetu”, tako što će se pojačati njihova vojna snaga, a istovremeno će moći da se suprotstave “ruskom uticaju i agresiji.”

“Ova pomoć demonstrira još jednom našu nedvosmislenu podršku budućnosti Ukrajine kao demokratske, suverene i nezavisne države. Istovremeno, ovo je podrška bezbednosti naših saveznika i partnera širom regiona”, ističe Stejt department.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: