Podeli vest

Bobi, portugalski pas koji je u februaru proglašen najstarijim psom na svetu u Ginisovoj knjizi rekorda, proslavio je u četvrtak svoj 31. rođendan.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

rođendan
Foto: Pixabay

Bobijeva porodica planirala je subotnju rođendansku zabavu u njegovoj kući u Konkeirosu, selu na jugu Portugala, saopšteno je iz Ginisa, prenosi Si-En-En.

Prethodno je njegov vlasnik Leonel Kosta rekao Ginisu da će to biti „veoma tradicionalna“ portugalska zabava, kojoj će prisustvovati više od stotinu ljudi, a nastupiće i plesna trupa, navodi se u saopštenju.

Kosta je rekao da Bobi uživa veliku pažnju otkako je poneo titulu najstarijeg psa na svetu, kao i da mnogo novinara i ljudi iz celog sveta dolazi da se slika sa njim.

On je dodao da je pas dobrog zdravlja i da je nedavno bilo na pregledu zbog stresa usled čestih posetilaca i fotografisanja.

Bobi je rasa portugalskog ovčarskog psa, a prema rečima njegovog vlasnika, poslednjih godina otežano hoda i oslabio mu je vid. Kosta je dugovečnost svog psa delimično pripisao mirnom okruženju u kojem živi.

Pored toga što je najstariji pas koji trenutno živi, Bobi je, prema Ginisovoj knjizi rekorda, i najstariji pas ikada.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: