Podeli vest

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko optužio je danas Zapad da “doliva ulje na vatru” insistiranjem na francusko-nemačkom predlogu za rešavanje kosovskog pitanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BOCAN HARCENKO
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Ukazujući na to da visoki predstavnik EU za spoljnu politku i bezbednost Žosep Borelj “jasno aludira” da je sada neophodno usredsrediti se na taj predlog, Bocan-Harčenko je u saopštenju koje prenosi ruska ambasada ocenio da “po svoj prilici, javni stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome za njega (Borelja) nije važan”.

“Drugim rečima: Zapad je smanjio napetost problema registarskih tablica, koji je Priština veštački stvorila, ali nije to uradio u cilju normalizacije situacije u pokrajini. Sada ponovo doliva ulje na vatru”, naveo je Bocan-Harčenko.

Podsetio je da je saglasnost na posredovanje Evropske unije u dijalogu dala Generalna skupština UN i istakao da se
Brisel nije posavetovao sa državama-članicama Svetske organizacije “da bi tako olako, zapovednički uvrstio francusko-nemački plan u agendu dijaloga”.

Bocan-Harčenko ukazuje da većina, odnosno više od 100 članica UN ne priznaje kosovsku „nezavisnost“ .

On se osvrnuo i na zajedniccku sednicu parlamenata Albanije i samoproglašenog Kosova, ocenivssi da su u EU olako primili kao očekivane “alarmantne poruke iz Tirane” , koje su prema njegovim reccima u duhu ideja „Velike Albanije“ i koje veličaju OVK i njene vođe optužune za zločine protiv čovečnosti.

“Sve u svemu, izgleda da posrednička delatnost EU nema ništa zajedničko sa ulogom čestitog brokera“, zaključio je Bocan-Harčenko.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: