Podeli vest

Dejan Bodiroga zvanično je danas imenovan za predsednika i direktora Evrolige.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bodiroga
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Bivši srpski košarkaš Dejan Bodiroga zvanično je danas imenovan za predsednika i direktora Evrolige (EB), navodi se u zvaničnom saopštenju Evrolige.

Evroliga je objavila promene u svom rukovodstvu, sa novim predsednikom i novim izvršnim direktorom koje su imenovali njeni akcionari.

“Bodiroga donosi svoje duboko znanje i iskustvo u svoju novu ulogu i fokusiraće se na povećanje kvaliteta takmičenja za klubove, igrače, navijače, partnere i sve zainteresovane strane. Njegova široka međunarodna mreža pruža osnovu za novu strategiju fokusiranu na poboljšanje institucionalnih odnosa EB-a u okviru globalne košarkaške zajednice, uključujući Udruženje igrača Evrolige, Odbor glavnih trenera Evrolige, Uniju košarkaških zvaničnika Evrolige, FIBA, domaće lige i druge košarkaše – srodne institucije”, navodi se u saopštenju Evrolige.

Bodiroga je po završetku igračke karijere bio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije od 2011. do 2015. godine, a potom i predsednik Komisije za takmičenje FIBA Evrope.

“Ulazimo u novu eru Evrolige. Proteklih 20 godina je prvo evropsko košarkaško takmičenje postalo moćno u globalnom sportu. Želeo bih da se zahvalim Bertomeu i njegovom timu na njihovoj viziji i napornom radu i radujem se nastavku izgradnje i širenja uticaja Evrolige i Evrokupa”, rekao je Bodiroga, prenosi zvanični sajt Evrolige.

Maršal Glikman, generalni direktor “G2 stratedžika” i dugogodišnji savetnik košarkaške Evrolige, imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora Evrolige, direktora njegovih povezanih kompanija i specijalnog savetnika za nekretnine Evrolige. Pored toga, on će imati mesto u odboru “Euroliga ventures”, zajedničkog preduzeća lige sa IMG Media.

U saopštenju se dodaje da će Glikman imati prelaznu ulogu i pomoći će akcionarima Evrolige u regrutovanju stalnog izvršnog direktora.

“Glikman će se fokusirati na poslovnu stranu, blisko sarađujuc´i sa IMG-om na optimizaciji vrednosti lige i kolektivne komercijalne imovine klubova, proširenju baze obožavalaca, integraciji evropske košarke u popularnu kulturu širom sveta i, na kraju, širenju u ključnim tržištima. Glikman i Bodiroga će preuzeti funkciju generalnog direktora Žordija Bertomeua, koji je tu ulogu obavljao 22 godine”, ističe se u saopštenju Evrolige.

Bodiroga (49) je u karijeri igrao za Proleter, Zadar, Trst, Olimpiju Milano, Real, Panatinaikos, Barselonu i Virtus iz Rima. On je 2002. proglašen za košarkaša godine u Evropi, a tri puta je osvajao Evroligu (2000, 2002. i 2003. godine).

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je Svetsko prvenstvo 1998. i 2002. godine, kao i srebro na OI u 1996. Sa selekcijom Jugoslavije osvojio je tri zlatne medalje na EP, kao i jednu bronzu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: